Christmas wishes

Waar wij naar uitkijken in 2021…

Wow, nu 2020 ten einde loopt hebben we er meer dan ooit nood aan: 
uitkijken naar een nieuw jaar! 

We hebben iets meer tijd dan verwacht gehad om erover na te denken… 
Vier wensen die de kerstman voor ons mag brengen: hier kijken wij écht naar uit … 

En jullie?

1. Mensen en teams écht zien sprankelen 

Of het in onze escape games is, tijdens een workshop, de test van een spel op maat,… Het moment waarop je de ogen van jouw deelnemers ziet sprankelen bij het introduceren van het verhaal van het spel. Hén zien opgaan in het spel, een oprechte nieuwsgierigheid zien, hen verbindend samen met anderen zien zoeken, experimenteren,… dat is gewoon magisch. 

Die échte interacties, dat blijft voor ons face to face. Niemand leert fietsen door VR. Daarom maakte Breinbrouwerij ook in 2020, hét online jaar, geen digitale games. De interpersoonlijke interacties, van mens tot mens, samen spelen, op een gedeelde fysieke plek, samen herinneringen opbouwen, dat doen we het liefst ter plaatse. Dit eindejaar besloten we daarom om spel op een andere manier naar de woonkamer te brengen: via onze cryptolight. Een speelse puzzelbox én decoratieve tafellamp. 

In 2021 willen we mensen nog meer zien sprankelen. We gaan het belang van samen spelen nog meer in de kijker zetten. In de lente organiseren we bijvoorbeeld SPARKS, een speels festival waar we iedereen uitnodigen om zijn/haar speelse kant te laten winnen… Ontdek binnenkort meer op onze website!   

2. De deuren van PLONG heropenen

In 2019 zochten en vonden we hét decor voor onze vaste locatie: PLONG. Op de oude Zwevegemse elektriciteitscentrale Transfo bouwden wij twee escape rooms waarmee we het oude werkhuis van de elektriekers terug tot leven brachten. Een fantastische plek met toffe buren: een brouwerij, outdoor adventure, een duiktank, een kunst- en artiestencollectief naast de deur, een nieuwe thuis voor Breinbrouwerij. Het deed en doet pijn om de deuren te sluiten. 

Mensen gezellig ontvangen, een leuke tijd bezorgen, iets meegeven over het erfgoed van Transfo,… daar kijken we écht opnieuw naar uit. 

3. Nieuwe verhalen vertalen 

Brouwen op maat, dat is verhalen tot leven brengen. We vertalen als het ware een boodschap in een spel. Vertalen betekent in eerste instantie vooral aandachtig luisteren, en graven naar de kern van vraag. Door dat graven botsen we vaak op interessante, onverwachte visies en ideeën bij organisaties. Kennismaken met deze nieuwe organisaties,  inzichten en verhalen, samen de doelstellingen scherp krijgen en deze vertalen in een spelvorm is écht wat ons drijft. We kijken er hard naar uit om onze expertise ook in 2021 in te zetten  om verhalen te doen (be)leven.

In 2020 kregen we o.a. de kans om te brouwen voor TUI, Fostplus, en Bittere Ernst (wordt vervolgd in 2021!). Van een pop-up escape room op een vakantiesalon, tot een mobiel educatief spel om te leren sorteren, tot een uitdagende ervaring tijdens relatietherapie… 

Een brouwproces kan heel wat verschillende vormen aannemen, het resultaat ook. Neem dus zeker een kijkje naar ons portfolio van onze brouwsels op maat. 

We leggen ons nieuw notitieboekje al klaar voor 2021! Daag jij ons uit? 

4. Terug op pad: inspireren en geïnspireerd worden

Wat we doen met Breinbrouwerij vergt wel wat creativiteit… Een deel van onze inspiratie krijgen we door zélf veel te besnuffelen. Daarom trekken we er ook graag op uit. Creativiteit is voor ons nieuwe dingen doen én leren. Op ontdekking gaan, ontmoeten, verdwalen, improviseren,… In 2020 was dit niet evident, we kijken er naar uit om terug op stap te gaan en onszelf te verwonderen. 

We zijn al benieuwd waar we in 2021 allemaal zullen belanden… 

We wensen jullie fijne feestdagen!

Dat 2021 een jaartje mag worden vol speelsheid, nieuwsgierigheid, verwondering en mooie ontdekkingen! 

Goesting gekregen om samen aan iets nieuws te brouwen? Geef ons zeker een seintje 🙂