Workshops & trainingen

Onze workshops inspireren, zetten mensen in beweging en doen mensen sprankelen. 

Vanuit pedagogische onderbouwde inhoud en doordacht (spel)design versterken we mensen en teams. 

Met ons workshopaanbod richten we ons met ons op thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, ondernemerschapsvaardigheden, samenwerking en probleemoplossende vaardigheden op de werkvloer.  

Breinbrouwerij biedt workshops en trainingen aan bij jou ter plaatse of in onze eigen escape- en workshoplocatie PLONG.

Memento Ludi

Samenwerken tot een gemeenschappelijk doel, inspelen op veranderingen en durven initiatief nemen. Dat zijn cruciale vaardigheden voor effectieve en veerkrachtige teams. In de zogenaamde VUCA-wereld met veel volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit wordt dit alleen maar belangrijker.

Breinbrouwerij en Studio De Bovenkamer ontwikkelden een workshop om rond deze vaardigheden als team aan de slag te gaan. 

In Memento Ludi speel je als team in op dagdagelijkse uitdagingen die je herkent vanop de werkvloer. Het unieke spelontwerp doet je stilstaan bij:

  • Samenwerking
  • Durven initiatief nemen
  • Inspelen op veranderende omstandigheden
  • Out of the box denken

Memento Ludi is een coöperatief spel, waarin je als team overlegt en samen strategische keuzes maakt.

Verwacht je aan een activiteit vol interactie, opdrachten met een ludieke twist en reflectie op jullie gedeelde ervaring. 

Meet the Spirits

Wil jij de tijd nemen om stil te staan bij jezelf en jouw groeipad? 
Vind je het niet evident om jouw richting te bepalen? 
Geen duidelijk zicht op welke krachtbronnen je zelf voor handen hebt?

Geef je persoonlijk bewustzijn een boost via ons Meet the Spirits traject. In dit traject kom je op een verrassende manier, samen met anderen, dichter bij jezelf en “your spirit” te staan.

Wat zal je leren?

  • Inzicht verwerven in jezelf op diverse vlakken, bv.: Hoe ga ik om met ambiguïteit? Wie ben ik in interactie? Hoe ga ik om met veranderingen? 
  • Inzicht verwerven in eigen overtuigingen en zingeving. Kunnen omschrijven wat eigen is aan jezelf.
  • Een eigen veranderwens leren kennen en formuleren op basis van de verworven inzichten en aangereikte methodieken.

De (nieuwe) ervaringen tijdens het spel werken inspirerend. Ze beïnvloeden je gevoel, je overtuigingen, gedrag en denken waardoor verandering mogelijk wordt.

Een afwisseling van individuele en groepsmomenten begeleiden je naar een groter zelfbewustzijn en veranderwens dat jou energie geeft. 

Creatief probleemoplossende vaardigheden

In de workshop Constructief Escapisme leren deelnemers probleemoplossende vaardigheden en het CPS-kader kennen en toepassen. 

Deelnemers gaan samen een spannende escape game aan. Vanuit deze gedeelde leerervaring verkennen we probleemoplossende principes bij het (h)erkennen en aangaan van uitdagingen. 

Na een introductie over CPS als kader voor co-creatief probleem oplossen leren deelnemers het model praktisch toepassen.